InfoBuilder voldoet volledig aan de voorwaarden van de AVG

AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming. De InfoBuilder bestandsconversies verwerken zeer veel soorten bestanden en veel van die bestanden bevatten persoonsgegevens. Daarmee heeft InfoBuilder dus automatisch te maken met de AVG. Om persoonsgegevens te mogen verwerken moet een bedrijf zich kunnen baseren op minstens een van de AVG-grondslagen. Voor InfoBuilder is dat de grondslag ‘noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst’ omdat we volgens een overeenkomst bestanden voor derden verwerken.

Hoe voldoet InfoBuilder dan aan de voorwaarden van de AVG? Simpel, we deden dit al voor de AVG bestond en hebben dus feitelijk niets aan hoeven te passen. InfoBuilder verzamelt of bewaard geen persoonsgegevens en behoudens een select aantal medewerkers kan niemand gegevens inzien gedurende de korte tijd dat deze gegevens zich op een van de servers van InfoBuilder bevinden. Bestanden worden niet bewaard en zijn normalerwijs maar zeer kort op de servers van InfoBuilder aanwezig. Daarmee is direct ook duidelijk dat door InfoBuilder geen (persoonlijke) gegevens verzameld, verkocht of anderzijds geleverd worden anders dan aan de oorspronkelijke leverancier van de bestanden met deze gegevens.

Een paar gegevens bewaren we wel. Dit betreft uitsluitend contact- en facturatie gegevens van onze cliënten. Deze gegevens vallen onder de AVG-grondslag 'Toestemming van de betrokken persoon'. Uiteraard worden deze gegevens uitsluitend voor die doelen gebruikt: contact en facturatie en worden nooit of te nimmer gedeeld met derden.