Veel gestelde vragen

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

U kunt ons bellen, mailen met een vraag of een mail met een verzoek om terug te bellen. contactgegevens.

Waarom werken jullie niet "in the cloud"?

"In the cloud" betekent feitelijk "iemand anders zijn computer" en aangezien we meestal met vertrouwelijke bestanden werken zijn we van mening dat we dat in een gecontroleerde en afgeschermde omgeving moeten doen. Dit betekent dat we niet vertrouwen op externe faciliteiten waarbij we geen controle hebben over de bescherming van uw bestanden.

Wat gebeurt er met mijn bestanden?

Vanaf het moment dat uw bestanden ontvangen zijn, meestal op een van onze SFTP servers, worden deze direct verplaatst naar een afgesloten omgeving waar de verwerking plaatst vindt. Na verwerking wordt de output naar u verzonden dan wel op onze SFTP server klaar gezet om opgehaald te worden. De input bestanden worden verwijderd zodra deze niet meer voor enige verwerking nodig zijn. De outputbestanden worden na verzending verwijderd of ze blijven op onze SFTP server tot ze zijn opgehaald. In dit laatste geval bepaald de cliënt dus het moment van ophalen en daarmee ook het moment van verwijderen van onze server.

Wat doe ik als er problemen optreden?

Meld problemen zo snel mogelijk zodat we ook zo snel mogelijk kunnen ingrijpen: contactgegevens.
Tenzij... we u voor zijn. InfoBuilder heeft een geïntegreerd systeem om problemen te detecteren en melden. Dit betreft vrijwel altijd verkeerde naamgeving van bestanden of verkeerde bestandsformaten. In veel gevallen hebben we eventuele problemen al opgelost of gemeld voor u in de gaten heeft dat er een probleem was. Dit zijn dan altijd technische oplossingen, InfoBuilder past nooit ongevraagd de inhoud van bestanden aan.

Waarom wordt open source software gebruikt?

Bij de ontwikkeling en het onderhoud van InfoBuilder wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van open source tools en software. De belangrijkste reden is dat we bij de ontwikkeling zulke goede ervaringen hadden dat we hiermee verder zijn gegaan. Bovendien hebben we nu volledige controle over alle onderdelen van onze systemen en zijn niet afhankelijk van wat softwareleveranciers met beschermde software dicteren. Dat lijkt onnodig aangezien er prima beschermde software op de markt is die min of meer hetzelfde kan doen maar we kunnen niet controleren hoe die met uw data omgaan. Alle mooie beloftes ten spijt blijkt met zekere regelmaat dat er toch data verzameld wordt, iets dat we niet toe kunnen staan met de vaak zeer privacy gevoelige gegevens die door InfoBuilder verwerkt worden. Gelukkig is InfoBuilder, behoudens de databases, geheel in eigen huis ontwikkeld en kunnen we daarvoor garant staan. De andere software is veelal voor ondersteunende bedrijfstaken zoals administratie, documentatie en ontwikkeling.

Een greep uit de software/projecten die we gebruiken en waar mogelijk ondersteunen:

Debian
LibreOffice
Gustavo Paz (font))
PostgreSQL
MariaDB